Directie Coaching

//Directie Coaching
Directie Coaching 2018-07-10T17:27:59+00:00

Coaching voor Directeuren en Directieteams

De topmanager of directeur is de vrouw of man, die eindverantwoordelijk is voor zijn managementteam, de resultaten van de onderneming en het gedrag en attitude van de organisatie, business unit, vestiging of project.

Gedreven mensen die bezig zijn met de verdere ontwikkeling van het managementteam en het bedrijf. Het zijn mensen die carrière gemaakt hebben omdat zij uitblinken.  Wij coachen ervaren directeuren, maar ook degene die recent in deze functie gestart zijn. Het gaat daarbij om de directeur als mens, professional en leidinggevende. Mission Matters is gespecialiseerd in organisaties die actief zijn in de B2B dienstverlening.

Boardroom coaching voor directieteams

In grotere organisaties is de directie vaak een team van directeuren met eigen verantwoordelijkheden. In het team is samenwerken belangrijk om een consistent en gedragen beleid te ontwikkelen en gezamenlijk slagvaardig te reageren op kansen, uitdagingen of problemen. Het is belangrijk dat de leden van de directie elkaar echt begrijpen.

Directie Coach

De boardroom coach heeft kennis van de belevingswereld en de dilemma’s van directies en is onafhankelijk. Hij kan in korte tijd zorgen dat een directieteam (weer) vleugels krijgt. De boardroom coach heeft zich gespecialiseerd in onder meer:

 • Leiderschap
 • Teamdynamiek
 • Communicatievoorkeuren
 • Principieel onderhandelen

Onze aanpak

De executive coach heeft kennis van de belevingswereld en de dilemma’s van directeuren en directieteams en heeft daarbij geen eigenbelang.

Wat zijn thema’s van directeuren en directieteams:

Directeuren

 • Er is een beeld van de wensen maar hoe transformeer je die ideeën tot een visie en een strategie?
 • Hoe zorg je dat de hele organisatie de directie visie adopteert en dat ze “gaan” voor de nieuwe strategie?
 • Hoe verbetert de sfeer en de samenwerking in ons managementteam?
 • Het leiderschap is niet van zelfsprekend; hoe zorgen we dat managers leiders worden?
 • Het helpt om meer van jezelf te laten zien in een directiefunctie. Hoe doe je dat zorgvuldig.
 • Hoe creëer je meer initiatief en ondernemerschap of klantgerichtheid in de organisatie?
 • Hoe houd je de regie, zonder alle verantwoordelijkheid naar je toe te trekken?
 • Hoe leer je zinvol om te gaan met de energie?

Directieteams

 • Waardoor is er geen energie in onze directie bijeenkomsten? Waardoor duren de vergaderingen lang en komt er (te) weinig uit?
 • De samenwerking blijft stroef, ondanks dat er waardering onder de collega’s is.
 • Hoe voorkom je dat MT handelen vanuit eigenbelang
 • Waardoor besteed het team zo weinig tijd aan belangrijke beleidsvraagstukken?

Boardroom coaching voor directieteams
Bij aanvang van het traject is de voorzitter van het directieteam of MT, meestal de opdrachtgever met een doelstelling. Bijvoorbeeld “het ontwikkelen van een nieuw strategisch plan voor de komende 5 jaar” en/of een probleemstelling. Hiermee voeren we een persoonlijk gesprek en bepalen we de initiele diagnose aanpak.

Daarna volgt een persoonlijke intake met de leden van het MT en andere belanghebbenden. Hierbij zoeken we naar de verschillende ambities, pijnpunten en andere drijfveren van de MT-leden.

U spreekt met de coach daarna een ontwikkel traject af. Dit zijn vaak een aantal sessies met het directieteam waarbij de coach deze sessies begeleidt en dirigeert.

Individuele directie coaching:

 • In de intake onderzoeken de deelnemer en de coach de persoonlijke en zakelijke doelstellingen. Het traject wordt hierop afgestemd. Dit gesprek is kosteloos.
 • In het algemeen is een coaching traject tussen de 5 en 10 keer. De frequentie wordt in samenspraak vastgesteld. Na circa 5 x is een tussentijdse evaluatie.
 • Een coaching sessie duurt circa  1,5 tot 2 uur.
 • Indien u tussen de sessies wilt overleggen met de coach (telefonisch, email, online) dan is dit mogelijk.

Wij komen graag met u in contact voor een kosteloze kennismaking.

Voor coaching trajecten maken wij altijd een passende offerte met uw coachvraag, de coach, het aantal sessies en overige afspraken. Persoonlijke voorkeuren: in sommige trajecten maken we gebruik van testen.  Ter indicatie hanteren we tarieven tussen 140,- en €200,-per uur.

Onze tarieven zijn exclusief btw, reiskosten en eventueel locatiekosten

Locatie

Individuele coaching sessies worden gehouden bij Mission Matters:
Groot Hertoginnelaan 155
2517 ER Den Haag

Coaching op een andere locatie is mogelijk. Boardroom sessies zijn bij u op kantoor of een externe locatie.Wij komen binnen de randstad ook naar u toe. Houd in dat geval wel rekening met reiskosten en eventuele locatiekosten.

Coach, coaching, gecoacht,coach den haag, coaching den haag, Den Haag coach, Leiderschap,leidinggeven, managen, management, resultaat, missie, visie, missie en visie, missiegedreven organisatie, missie statement, waarom een missie,
Coach Den Haag, zzp coach, starters coach, coaching ondernemers, ondernemers coach

Referenties

Load More Posts