Management Coaching

//Management Coaching
Management Coaching 2018-07-10T17:27:45+00:00

Coaching voor Managers

Het is de (project) manager die verantwoordelijk is voor het functioneren van zijn afdeling of team. In moderne organisaties wordt er veel gevraagd van deze leidinggevenden. Ze zijn het aanspreekpunt van de directie, spreekbuis richting de medewerkers. Ze hebben vaak een team dat uit ervaren professionals bestaat. Vaak is er een verleden van reorganisaties en veranderingen. Het zijn de mensen, die vaak en veel vergaderen

Managers moeten zorgen voor een geïnspireerd en goed samenwerkend team van professionals. Een team dat werkt binnen het uitgezette beleid van de directie. De verbindende schakel tussen team en directie, tussen dagelijkse operatie en strategie. En dat zorgt soms voor een squeeze. Dat stelt eisen aan hun autoriteit en leiderschap.

Onze aanpak

Managers, of teamleiders, willen zich vaak zowel persoonlijk als zakelijk ontwikkelen in deze leidinggevende functie en hierin excelleren. Het werken aan de realisatie van uw doelen is een creatief en motiverend proces.

Wat zijn thema’s van managers:

 • Leiderschap is niet vanzelfsprekend. Hoe zorg je ervoor dat je als manager gezien wordt en een leider bent
 • Authenticiteit: hoe kan je meer jezelf zijn in de functie?
 • Hoe ga je zinvol om met jouw energie?
 • Hoe blijf je aan de bal, zonder alle rotklussen naar je toe te trekken?
 • Stijlflexibiliteit: Hoe geef je zinvol invulling aan de coachende rol, terwijl je ook leidinggevend en grenzenstellend bent
 • Hoe manage je de omgeving van het team: de belangen van andere afdelingen, klanten en leveranciers.
 • Hoe verbetert de sfeer en de samenwerking in het team. Hoe creëer je meer initiatief of klantgerichtheid.

Wij bieden managers:

 • In de (telefonisch) intake onderzoeken de deelnemer en de coach de persoonlijke en zakelijke doelstellingen. Deze kunnen o.a. voortkomen uit eerdere functionerings- of beoordelingsgesprekken, of carriere kansen. Het traject wordt hierop afgestemd. Dit gesprek is gratis.
 • In het algemeen is een coachingtraject tussen de 5 a 10 keer. De frequentie wordt in samenspraak vastgesteld. Na 5 x is een tussentijdse evaluatie.
 • Een coaching sessie duurt 1,5 uur.
 • Indien tussen de sessies overleggen nodig is met de coach (telefonisch, email, online) dan is dit mogelijk.
 • Optioneel 3-gesprek:
  De doelstellingen bespreken we voorafgaand aan het traject met de deelnemer en zijn/haar leidinggevende. De leidinggevende vervult de rol van mentor gedurende het traject. Aan het eind van de coaching evalueren we gezamenlijk het coaching traject om de verdere ontwikkeling op de werkvloer te borgen.

Wij komen graag met u in contact voor een kosteloze kennismaking.

Voor coaching trajecten maken wij altijd een passende offerte met uw coachvraag, de coach, het aantal sessies en overige afspraken. Persoonlijke voorkeuren: in sommige trajecten maken we gebruik van testen.  Ter indicatie hanteren we tarieven tussen 140,- en €200,-per uur. Dit is afhankelijk van de mate van ervaring en span of control van de gecoachte  (project) manager.

Onze tarieven zijn exclusief btw, reiskosten en eventueel locatiekosten

Locatie

Individuele coaching sessies worden gehouden bij Mission Matters:
Groot Hertoginnelaan 155
2517 ER Den Haag

Coaching op een andere locatie is mogelijk. Boardroom sessies zijn bij u op kantoor of een externe locatie.Wij komen binnen de randstad ook naar u toe. Houd in dat geval wel rekening met reiskosten en eventuele locatiekosten.

Referenties

Load More Posts